NYITÓ OLDAL

HAGYOMÁNYOS TÉGLAHÁZAK KIVITELEZÉSE

ENERGIA TAKARÉKOS TÉGLAHÁZAK  KIVITELEZÉSE

NAPKOLLEKTOROS RENDSZEREK FORGALMAZÁSA, KIVITELEZÉSE


Akar-e Ön olyan házban lakni :

és mindezeket kiváló minőségben, garanciával, barátságos áron.

Ha IGEN akkor szeretnénk megtisztelni figyelmét ajánlatainkkal, munkáinkkal. 


Amiért mi a téglaházakat választjuk...

 

              Családi házat építők falakkal, födémekkel kapcsolatos jogos elvárásainak és a hazai éghajlatnak semmilyen anyag nem felel meg jobban, mint a tégla.Fontos kérdések?

Melyek azok a tényezők, melyeket érdemes a döntés során figyelembe venni? Legyen a lakás/ház fala jó hang- és hőszigetelő; nyáron ne melegedjen fel gyorsan, télen tartsa meg a fűtés melegét; legyen tartós, hiszen több generáció számára építkezünk; hosszú távon tartsa meg értékét; nyújtson lakói számára biztonságos és egészséges otthont.

Az emberiség több ezer éve készít téglát
A tégla, hasonlóan a vályoghoz, az egyik legősibb és legtermészetesebb építőanyag
A téglagyártás alapanyagát, az agyagot a legtermészetesebb módon, az anyaföldből nyerik
A tégla valóban környezetbarát technológiával készül.Teherbírás - biztonság, rugalmasság

A magas elemszilárdságnak fontos szerepe van a kivitelezés során, mivel a későbbi változtatások, átalakítások zökkenőmentes megoldása egyszerűbb, gyorsabb. Ezt a biztonságot mindenképpen érdemes beleépíteni a szerkezetbe, hiszen ki tudja, mit hoz a jövő, milyen átalakításokra, ráépítésekre lesz szükség harminc, negyven év múlva. Más építési technológiák esetén ilyen változtatásokra korlátozott mértékben vagy egyáltalán nincs lehetőség.
Emellett, bár triviálisnak tűnik, nem elhanyagolható tény, hogy a masszív tégla építésű házak a bentlakókat sokkal jobban megvédik a külső környezet ártalmaitól (víz, szél stb.).Régen is érték volt, és most is az, téglaépítésű lakásban lakni

Ezek az épületek nem csupán megtartják, hanem növelik is értéküket.Télen véd a hidegtől, nyáron kívül tartja a meleget

Ha a hőtárolás kérdését nézzük, akkor még meggyőzőbb az égetett agyag falazó elemek előnye, mivel a hőtárolás képessége egyértelműen a falszerkezet tömegével függ össze.Mit jelent a hőtárolás?
A kerámia falazat, hőtárolási képességének köszönhetően télen úgy viselkedik, mint egy cserépkályha, azaz a fűtés melegét megtartja, lassan adja le. Nyáron viszont a külső hőséget nehezebben engedi be, azaz szinte a falba épített, természetes légkondicionálóként működik.
Léteznek a téglánál jobb hőszigetelő képességgel rendelkező építőanyagok, de ez a tulajdonság nem párosul a rendkívül fontos hőtárolási képességgel, illetve például a kiváló hőszigetelő könnyűszerkezetes házaknál a nyári meleget csak légkondicionáló berendezéssel lehet elviselhetővé tenniBiztonság

teherhordó fal építésére alkalmas téglatermékek, kivétel nélkül képesek a szabványban előírt 4 órás tűzvédelemre. Ez azt jelenti, hogy tűzállóság szempontjából bármelyik, minden további kiegészítő kezelés nélkül korlátozás nélkül alkalmazható.